I tidiga ottan (ja tidigt och tidigt 07.45) gick jag upp i söndags för att sätta mig på cykeln och ta mig till Sölvesborg.

I sällskapet hade jag mamma och moster. Mamma och moster är cykelfantaster som älskar att cykla land och rike runt (nämde jag att det cyklat från Ystad till Haparanda för ett par år sen, bra gjort för ett par tanter på 60+).

Jag mötte upp dem 3 mil från min start hemma i Simrishamn och då hade jag slitit med motvind, regn och dryga backar (det heter ju inte Brösarps backar för inget). Men efter de slutit upp blev vädret vänligare och landskapet plattare.

Vi hade en skön dag med bra "cykelförhållande", men jag gjorde dock upptäckten att hösten har kommit. Det var faktigt lite kallt när man stannade på "depåstoppen", men så fort vi trampade på var det ok igen.

Efter 11-12 mil (vet inte riktigt eftersom vi tog ett par omvägar läs; cyklade vilse;) och 8,5 timmar på sadeln var vi framme i "mål" i vackra Sölvesborg.

Somnade som en stock och sov härliga 10 (!!) timmar natten till måndagen. Motion och utomhusvistelse är bästa sömnpillret ever!!!

Härlig utsikt

Vackra Österlen, vägen mot Kivik

 Alla äppelodlingar

 Mellan Brösarp och Degeberga är det bra cykelväg

Framme i Sölvesborg

 

 Glada cyklister...