Rätt ofta får jag frågan ifall jag tränar varje dag. Det gör jag inte, men jag rör på mig mer eller mindre varje dag. 

Det kan vara allt ifrån en skön promenad, en ridtur eller stallfix såsom mockning, sopning och dragandes med massa (tunga) vattenspannar.

Jag tror, nej jag VET att kroppen är gjord för rörelse och motion VARJE dag. Jag mår bäst när jag både vardagsmotionerat och tränat ett träningspass som kan vara allt ifrån någon gruppträning till ett härligt löparpass.

Dock har jag de senaste veckorna tagit det lugnt gällande träning, har "bara" haft de gruppträningarna som jag själv instruerat i och inte tagit mig för (eller känt för) cykling (som blev intensivt inför Vättern) eller löpning.

Igår kände jag mig dock laddad för en liten löpartur och i mitt stilla sinne undrade jag hur det skulle kännas. Med tanke på att det var ända sen i april/maj jag sprang sist (jo förresten en tur för 2-3 veckor sen med). Jag vet att oftast är den första (och andra och tredje😁) turen innan man har kommit igång känns tung!! 

Det blev en liten tur på 6 km och känslan var god och lätt. Jag gillar löpning, den är lätt och enkel och får en att må bra. Och det jag också kan konstatera är att den gruppträning som jag tränar (funktionell träning) är bra, den gör att jag bibehåller både styrka och kondition. 

Så de sista veckorna har jag känt mig lite "lat", men vet du? Det får man vara emellanåt...